ÇİKOLATALI TARTÖLET
Hazırlanması kadar yemesi de çabuk oldu tek porsiyonluk çikolatalı tartöletlerin...
Tart hamurumuz için 125 gr margarinimizi 1 çb. pudra şekeri ile karıştırıyoruz.İçerisine 1 yumurta ilave ediyoruz. Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu eklenmiş ortalama 2-3 sb. un ve vanilya ekleyip hafif sert bir hamur yoğuruyoruz. Buzdolabında yarım saat bekletip 1/2 cm kalınlığında açıyoruz. Yuvarlak kesip tart kalıplarına yerleştiriyoruz. Çatalla deliyoruz. 175 derecelik fırında ortalama 25 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra çikolata ve fındık kreması ile doldurup, çikolata ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder