Geçen akşam iftar soframızı bu güzel yemekle süslendirdik. Siirtin yöresel yemeklerinden olan bu içli köftenin yapımı biraz zahmetli olsada sonunda harika bir lezzet sizi bekliyor. Malzemeler: Hamuru için: - 2,5 su bardağı kitellik bulgur (Bu bulgur normal içli köfte bulgurundan daha farklı, daha ince. Bu bulguru özellikle Fatihteki bakliyat satan yerlerde bulabilirsiniz) - 1 su bardağı sıcak su + Yoğururken 0,75 bardak su - Tuz - İsteğe göre reyhan İç Harcı: - 300 gr kıyma - 1 adet büyük boy soğan - 150 gr margarin - Yarım çay bardağı pirinç - 1 tatlı kaşığı domates salçası - Tuz - Karabiber - Reyhan Haşlamak İçin: - Sıcak su - 0,5 çay bardağı tane sumak Öncelikle kitellik bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerine tuz ve reyhan koyup karıştırıyoruz. Daha sonra sıcak suyu döküp kaşıkla karıştırdıktan sonra kapak kapatıp 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bekleyen bulgurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Bu köftenin püf noktası çok iyi yoğurulmuş...
Yorumlar
Yorum Gönder