SEMİZOTU SALATASI
Bu yaz hemen hemen her öğünümüze konuk oldu semizotu. Yoğurtlu, mayonezli, limonlu, zeytinyağlı derken hele birde körpe olanları bulduysak tatlandırmaya bile gerek kalmadan öylece yıkayıp tüketiverdik.
Ama evdeki semizotu tüketiminin rakipsiz açık ara önderi bu yukarda gördüğünüz salata...
Yıkayıp iki dakika sıcak suda beklettiğimiz semizotlarını irice doğruyoruz. Üzerine kabuğu soyulup küçük küpler halinde doğranmış iki domates, bir rendelenmiş havuç, iki diş dövülmüş sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Bir kasede 1 limon , 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 yemen kaşığı sıvıyağı çırpıyoruz.
Servisten hemen önce salataya ilave ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder