KIŞLIK MENEMENLİK

 
          
             Bir yazın daha sonuna geliyoruz ve kış hazırlıklarımızda yavaş yavaş dolaplardaki yerlerini alıyor.
 
          İşe herzamanki gibi yemeye, dolmaya, kahvaltıya, kısacası her sofraya lazım menemenliklerimizle başladık.
 
         Kışlık hazırlıklarımızı yaparken ölçü neye ihtiyacınızın olduğu... Bizim kış aylarında eksikliğini en çok hissettiğimiz mis kokulu domatesler oluyor.
 
         Bu nedenle domateslerimizi biberli ve sade olmak üzere iki şekilde hazırlıyoruz. Biberleri doğrayıp, soteleyip domatesle beraber tuz ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sade domates yapacaksanız sıvıyağda tuz ekleyip, suyunu çekene kadar kaynatabilirsiniz. Arzunuza göre domatesleri çeşnilendirmek için fesleğen, tane karabiber yada sarımsak ilave edebilirsiniz.
 
         Tencerede kaynattığımız sıcak kavanozlara menemenlikleri sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz. Kavanozlarınızı alırken kapaklarını mutlaka kontrol etmenizi öneririz.
 
         Kavanozlarımızı ters çevirip garanti olması açısından 1-2 gün bu şekilde bekletiyoruz.
 
         Güneş almayan serin bir yerde kış boyunca saklayabilirsiniz.
 
         Afiyet olsun.

DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA