KAR YAĞDI PASTASI
Çikolatanın bütün lezzetleri bu pastada buluşuyor. Altta nefis bir ceviz yada fındık ezmesi, bol çikolatalı brovnie katmanı, üzerinde vanilyalı pastacı kreması ve krem şantiden kar taneleri...
Malzemeler ve yapılışı:
Cevizli/fındıklı ezme
200 gr bisküviyi 50 gr tereyağ ve 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz ile harmanlayıp kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Browni
3 yumurta, 100 gr margarin ve 1 su bardağı şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sırasıyla 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı dark kakao, 1 paket erimiş bitter çikolata, 1 paket vanilya, 3 su bardağı un, 1/2 paket kabartma tozu ilave edin. Cevizli ezmenin üzeirne yayın.175 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edin.
Pastacı Kreması 3 su bardağı süt, 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı,1 paket vanilya,3/4 su bardağı şekeri karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Mikserle 5-7 dakika çırpın.
Soğuyan kekin üzeirne yayıp, dolapta tercihen bir gece bekletin.
Kalıptan çıkarıp krem şanti ve kakao ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder