PORTAKALLI ÇİKOLATA SOSLU KEK

 
              Mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşıyoruz. Bayramla birlikte uzun günlerde ister akşamüstü ister gece çay saatleri vazgeçilmezimiz oluyor. Ev yapımı lezzetli  keklerimiz ise bu dakikaların keyfini arttırmak için birebir... 
 
               Malzemeler:
 
               3 yumurta
               1 bardak şeker
               1/2 bardak süt
               1/2 bardak portakal suyu
               1 bardak sıvıyağ
               1 portakalın rendelenmiş kabuğu
               1 paket kabartma tozu 
               1 bardak çikolata (damla düğme yada kırık)
               2 kaşık kırılmış ceviz 
              
              Yapılışı:
               Yumurta ve şeker çırpılır. Sırasıyla süt, yağ, portakal suyu ile kabuğu, un ve kabartma tozu (arzuya göre vanilya) ilave edilir.
                Kalıba dökülüp kekin arasına çikolatalar serpilir.















       175 derecelik fırında 50 dakika kapak açılmadan pişirilir. Çıkarılınca üzerine erimiş çikolata ve ceviz kırığı serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA