MAGNOLİA (MANOLYA) PUDİNG
Adını New York taki ünlü Magnolia Bakery den alan bu enfes tatlıyla bıraz geç tanıştık ama acısını çıkardık. Artık yaz meyvelerinden de faydalanarak haftada en az bir gün sofralarımıza değişik versiyonlarını buyur ediyoruz bu tatlının.
Hafif meyveyle birleşen kremamsı bir tadı var. Meyveler ve bisküvi sayesinde yoğunluğu azalıyor ve özellikle ağır yemeklerin üzerine hoş bir ikram oluyor.
Malzemeler:
1/2 kg süt
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nisasta
1 çay kaşığı vanilya
1 paket krema/kremşanti
1 kase kırılmış bebe bisküvisi
300 gr çilek
Yapılışı:
Krema hariç diğer malzemeler karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
Çırpılarak soğutulur.
Krema yada kremşanti eklenerek tekrar çırpılır.
Çilekler kuplara dizilir.
Bir kat muhallebi, bir kat bebe bisküvisi olacak şekilde kuplara dizilir.
Çilekle süslenerek servis yapılır.
Magnolia Pudingin orman meyveli ve şeftalili versiyonları...
Yorumlar
Yorum Gönder