LABADA DOLMASI

 
 
 
 
                   Bizde dolmanın her çeşidi çok sevilir. Etlisi, pirinçlisi, bulgurlusu hiç bir dolmaya hayır denmez.
 
                   Labada, efelek de denilen, bahar aylarında kendiliğinden yetişen geniş yapraklı hafif ekşi bir bitki...
 
                  Dolapta saklamayı pek sevmediğimizden tazesini bulur bulmaz hemen dolmasını yaptık. Yanında ev yapımı yoğurtla,bizim dolma servis edildiği gibi bitti. Eğer değişik tatlar peşindeyseniz bu dolma tam size göre... Mevsimi hala devam ederken haydi labada toplamaya...
 
                 Malzemeler:
 
                1 demet labada (Orta kılçığı ayrılarak 5 dk. kaynar suda bekletilmiş)
                300 gr kıyma
                1/2 su bardağı pirinç
                1 büyük soğan (rendelenmiş)
                2 yk. biber salçası
                tuz karabiber nane
                arzuya göre maydanoz, dereotu, vs.
 
               Yapılışı:
 
               1 yemek kaşığı salçayı ayırarak iç malzememizi karıştırıyoruz. Labadaları resimde görüldüğü gibi hazırlıyoruz.
                 İç malzemeden ceviz büyüklüğünde alarak muska şeklinde sarıyoruz. Kalan salçayı 1,5 bardak suda eritip tuz ilave ediyoruz. Labadaların üzerine döküp, zeytinyağı gezdirip ağır bir kapak kapatıyoruz. Suyu çekilene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
                 Yoğurtla servis yapıyoruz.
 
                  Afiyet olsun.

DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA