ZENCEFİLLİ KEK














               Küçükken karşı koyduğumuz tatların büyüyünce bizim vazgeçilmezimiz olması ne kadar da ironik. Zencefilde bizim için bu tatlardan biri... Daha da ilginç olan bu her derde deva bitkiyi çocuklara sevdirmekte yine zorlanıyor olmamız...
 
               Bu kek sadece tadıyla değil pişerken bütün evi saran zencefil ve tarçun kokusuyla da başlıbaşına bir mutluluk kaynağı...
 
                Malzemeler:
 
               3 yumurta
               1 bardak şeker
               1 bardak süt
               1 bardak sıvıyağ
               1 tatlı kaşığı toz zencefil
               1 paket kabartma tozu 
               1 tatlı kaşığı tarçın
               1 bardak kırılmış ceviz 
               1 paket vanilya 
 

         Yapılışı:

        Yumurta ve şekeri çırpın. Önce sıvı sonra kuru malzemeleri ilave edin.175 derecelik fırında 50 dakika kapağı açmadan pişirin.

        Afiyet olsun.


DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA