KISIR
Daha sevmeyenine rastlamadığımız bir lezzet kısır... Tıpkı her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her maharetli hanımın da bir kısır tarifi vardır yemek defterinde...
İşte bizim tarifimiz
Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydonoz
5-6 yaprak ince doğranmış kıvırcık
1/2 demet taze soğan
8-10 adet kornişon turşu
tuz, karabiber, pulbiber, kurunane
arzu edilirse kimyon
limon, sıvıyağ
Yapılışı:
Hani yoğurt yemekten bahsettik ya bizim kısırımızın özelliği salçasının kavrulması...
Arzu ettiğiniz oranda sıvıyağda (biz yaklaşık 1/2 su bardağı kullanıyoruz) salçaları kavurup, tuz ve baharatları ekleyip, sıcak suyu ilave ediyoruz. Su ilavesi bu aşamada biraz sizin damak zevkinize kalmış. Biz kısırı biraz taneleri diri yada diğer anlamıyla biraz kuru seviyoruz. Bu yüzden tüm işlem bittiğinde üzerine tekrar yağlı limonlu sos gezdiriyoruz. Hafif ıslak bir kısır tercih ediyorsanız su oranını 1,5 bardak yapın.
Bulgurun üzerine bu karışımı döküp iyice harmanlıyoruz. Bu aşamada bulgurun her yerinin salçalı karışıma bulanması lazım.Üzerini kapatarak 20-30 dakika dinlendiriyoruz.
Tüm yeşillikleri incecik doğrayıp harmanlayın. Biz sulandırdığını düşündüğümüz için domates ve badem salatalık kullanmıyoruz. İstenirse ilave edilebilir.
Servis etmeden hemen önce üzerine yağ ve limon gezdirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder