KIRMIZI KADİFE KEKİ
Amerikalıların meşhur red velvet cake, türkçe adı ile kırmızı kadife keki gerçekten ancak bu kadar güzel adlandırılabilir. Kadife lezzete bürünse tadı sadece bu pastaya benzeyebilirdi...
Yumuşacık ve nemli mis kokulu bir kek, ağızda eriyen tadıyla enfes bir peynirli krema...
Başlıbaşına ayrı lezzetler olan bu tatlar bir araya geldiğinde, beyninizde gökkuşağını andıran lezzet patlamaları yaşatıyor sizlere...
Tarifi çok eskilere dayanan bu pastanın rengini eski zamanlarda pancardan aldığı söyleniyor. Ancak günümüzde maalesef bu rengi ancak gıda boyası ile tutturabiliyoruz. İnternette doğal gıda boyası yapımı hakkında birçok tarif mevcut ancak bunlardan bir çoğunu denememize rağmen bahsekonu renkleri yakalayamadık.
Yapımı her ne kadar zahmetli gibi görünse de bir kaç püf noktası ile bu harika pastayı kolayca hazırlamak mümkün.
Şimdi tarifimize geçelim.
Malzemeler:
2 yumurta
150 gr yumuşamış margarin
250 gr şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
300 gr kabartıcılı un
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası.
Krema için:
200 ml krema
200 gr labne
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Bu kekin özelliği buttermilk denilen özel krema. Ülkemizde bulunmayan bu kremayı yurdum hanımları hemen ülkemize uyarlayıvermişler. Yoğurt yapılacak kıvamda ılıtılan 1 su bardağı sütü 1 yemek kaşığı sirke ile karıştırıp 10 dakika süt pıtır pıtır olana kadar bekletiyoruz.
Yumurtayı bir fiske tuz ve şekerle beyazlayana kadar çırpın. Yumuşamış margarini ilave ederek çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız ev yapımı buttermilki ve 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasını ilave edin.
Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırıp, eleyerek 3 seferde karışıma ekleyin. Kalıba döküp 175 decelik fırında 50 dk. pişirin. Soğutup 3 e bölün.
Kremayı sertleşene kadar çırpın. Labne ve pudra şekerini ilave ederek çırpmaya devam edin. Krem şantiyi sütle çırparak karışıma ilave edin. Sıpatula ile harmanlayın.
Kremayı ara katlara sürün ve pastayı kaplayın. Üzerini kekın kırıntıları ile süsleyin.1-2 saat soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder