FİRİK PİLAVI (ETLİ)
Henüz tanışmayanlar için sizleri nefis bir lezzetle tanıştırmak istiyoruz.
Firik Pilavı...
Kendi adımıza bu harika tadı şimdiye kadar denemediğimiz için bayağı hayıflandık. Firik Pilavı o hafif isli tadı ve hoş görüntüsüyle bundan sonra sofralarımızın vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.
Firik bulgurunun özelliği buğday başağı tanelerinin saklı olduğu kılçıklı kısmın ateş üzerinde kavrulmasından kaynaklanan duman ile islenmiş nefis aromasıdır.
Malzemeler:
1 bardak firik
1 bardak bulgur
100 gr kavurma (çok küçük doğranmış kuzu etide olabilir)
1 büyük soğan
4-5 adet doğranmış turşu biberi
2 doğranmış domates
1 kaşık biber salçası
sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı:
Malzemeleri kavurun. 1 e 1,5 oranında su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder