PIRASALI KIYMALI KOL BÖREĞİ
Kışın etli börekler bizim evde ve davet sofralarında daha bir önem kazanıyor. Bu börekte bol malzemesiyle tek başına, ayran ya da yoğurtla bir akşam yemeği öğünü olarak ikram edilebiliyor.
Malzemeler:
5 yufka
250 gr kıyma
250 gr ince doğranmış pırasa
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı süt
2 yumurta (birinin sarısı)
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
İnce doğranmış soğan ve pırasalar sıvıyağda kavrulur.Üzerine kıyma, salça ve baharatlar ilave edilir.
Diğer tarafta sütlü, yağlı, yumurtalı karışım hazırlanır.
Yufkalar ortadan ikiye bölünerek 10 parca elde edilir. Her parça sütlü karışımla ıslatılarak kare olacak şekilde kenarlarından ortaya katlanır. Bir kenara iç harç sürülerek rulo şeklinde sarılıp, tepsiye dizilir.
Kalan harcın üzerine bir yumurtanın sarısı ilave edilerek böreğin üzerine sürülür. 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder