FIRINDA TAVUK

                  Bu yemek acele yemek yapmanızın gerektiği ama canınızın hiçbirşey yapmak istemediği telaşlı zamanlar için bir kurtarıcı adeta...
                  Hazırlamanız 5 dakika pişmesi de siz kolunuzu bile kıpırdatmadan 40 dakika sürüyor. yanına herhangi bir pilav ve salata ile misafir menüsüne bile dönüşebilir.
                  Malzemeler:
                  - 1 kg tavuk baget
                  - 1/2kg patates (yıkanıp dörde bölünecek)
                  - 2 soğan (piyazlık doğranacak)
                  - 3-4 diş sarımsak
                  - 1 yemek kaşığı biber salçası
                  - 1/2 çay bardağı sıvıyağ
                  - tuz, karabiber, kekik, pul biber, arzu edilen baharatlar 
                 Yapılışı:
                 Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri aliminyum folyo ile kapatılarak 10 dakika üstü açık olarak pişirilir. 
 
                 Afiyet olsun.
 
DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA