SÜTSÜZ BARBİE PASTA
İnsanın yemeğe kıyamadığı pastalar olur ya Barbie pastalarda öyle bizce. Üstelik tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz elbiseyi tasarlayabilir,istediğiniz aksesuarı koyabilirsiniz. Üstelik hepsini yiyebilirsiniz.
Pastamızın bir özelliği de sütsüz olması. Pastanın hiç bir aşamasında süt ve süt ürünleri kullanılmadı.
Malzemeler:
Pandispanya için:
8 yumurta
8 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
8 kahve fincanı şeker
kabartma tozu ve vanilya
Kabaklı krema için:
300 gr kabak
1/2 çubuk tarçın
1 karanfil
1/2 su bardağı şeker
Marshmallowlu krema için
1 su bardağı hindistan cevizi (2 su bardağı sıcak su ile bir kaç saat bekletilecek)(Arzu ederseniz yerine hindistancevizi, badem ya da soya sütü kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı şeker
1 bardak su
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
8-10 tane marshmallow
pandispanya kırığı (son ikisinin yerine isterseniz 6 adet eti puf koyabilirsiniz)
1 muz
Şeker hamuru için
1/2 kg sade lokum
250 gr pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı nişasta
gıda boyası
(Arzuya göre şeker hamurunu marshmallowdan yapabilir ya da hazır alabilirsiniz.)
Yapılışı:
Klasik pandispanya tarifimizi bu sefer yukarıdaki oranlarda hazırlıyoruz.
Birbirinden farklı üç kalıba döküp pişirin.
Kabağı tarçın, şeker ve karanfil ile pişirip püre haline getirin.
Suda beklemiş hindistancevizlerinin içerisine 1 bardak suda açlmış nişasta, şeker, vanilyayı ilave edip pişirin. Koyulunca marshmallow ve kek kırıklarını ekleyin. Püre haline getirilmiş muzu ekleyin. Mikserle çırpıp soğutun.
Her keki üçe ayırın. Keklerin ortasını delin. Bebeğin kaymaması için aşağıya doğru delikleri küçültün. Balkabaklı ve marshmellowlu kremayı sırayla katlara sürün.İsterseniz aralarına kuruyemiş koyabilirsiniz.
Pastanın boyutlarına göre bebeğin bacaklarını çıkarabilirsiniz. Ancak uzun kekler kaplandığında daha görkemli görünüyor.Bebeğin bacaklarını strech film ile sarıp, kekin ortasına yerleştirin. Kekleri etek gibi görünecek şekilde kesip tam bel hizasını kek parçalarıyla kapatın. Dışına marshmallowlu kremadan incecik sürüp, strechle sarın. Bir gece dolapta bekletin.
Lokumları 1-2 yemek kaşığı kaynar suyla ıslatıp, pudra şekeri ile hamur haline gelene kadar yoğurun. Gıda boyası ile renklendirip, nişasta ile açın. Buradaki en önemli husus çok ince çekilmiş ve elenmiş pudra şekeri kullanılması.Aksi takdirde gıdaboyası eklendiğinde ufak topaklar kalabiliyor ve maalesef ne kadar yoğursanız da çözülmüyor.
Şeker hamurunun hazırlanışının resimlerini ilerleyen günlerde ekleyeceğiz.
Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Bebeğinizi nasıl hayal ediyorsanız öyle giydirin.
Afiyet olsun. Kolay gelsin.
Yorumlar
Yorum Gönder