ŞEFTALİ MARMELATI
Kış hazırlıklarının sona yaklaştığı bu günlerde bizlerde ufak tefek hazırlıklar yaptık.
Kış günlerinde herşey bir yana, ekmeğe sürülen kapağı yeni açılmış bir kavanoz şeftali marmelatı o mis gibi kokusuyla yanında yazın sıcak güneşini de getiriverir.
Biz şeftalinin reçel yerine marmelatını daha çok seviyoruz. Mutlaka kayısı bademi ile pişiriyoruz. Meraklısı için buyrun tarife geçelim.
Malzemeler:
1 kg şeftali (kabukları soyulup, püre haline getirilecek)
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kayısı çekirdeği (ıslatılıp kabukları soyulacak)
1/2 limon suyu
Yapılışı:
Püre haline getirdiğimiz şeftalileri şekerle birlikte suyunu çekene kadar kaynatın (ortalama 30 dk). Koyulaşmaya başladığında bademleri ilave edip 5-10 dk. daha pişirin. Limon suyunu ilave edip 2 dk. daha kaynatın. Sıcakken kavanoza alıp ağzını sımsıkı kapatın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder