ŞEFTALİ MARMELATI


          Kış hazırlıklarının sona yaklaştığı bu günlerde bizlerde ufak tefek hazırlıklar yaptık.
         Kış günlerinde herşey bir yana, ekmeğe sürülen kapağı yeni açılmış bir kavanoz şeftali marmelatı o mis gibi kokusuyla yanında yazın sıcak güneşini de getiriverir. 
          Biz şeftalinin reçel yerine marmelatını daha çok seviyoruz. Mutlaka kayısı bademi ile pişiriyoruz. Meraklısı için buyrun tarife geçelim.
          Malzemeler:



         1 kg şeftali (kabukları soyulup, püre haline getirilecek)
         2 su bardağı şeker
         1/2 su bardağı kayısı çekirdeği (ıslatılıp kabukları soyulacak)
         1/2 limon suyu
         Yapılışı:
         Püre haline getirdiğimiz şeftalileri şekerle birlikte suyunu çekene kadar kaynatın (ortalama 30 dk). Koyulaşmaya başladığında bademleri ilave edip 5-10 dk. daha pişirin. Limon suyunu ilave edip 2 dk. daha kaynatın. Sıcakken kavanoza alıp ağzını sımsıkı kapatın.
         Afiyet olsun.
  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA