ÇİKOLATALI CUP CAKE

MALZEMELER:

20 adet cup cake için

2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 u bardağı süt
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema:

Çikolatalı krema için:

1 paket krema
2 paket yoğun bitter çikolata
bütün fındık

Mandalinalı krema için:

1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

        Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ilave edin. Kuru malzemeleri ayrı karıştırıp eleyin. Cupların 2/3 ünü doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dk.pişirin.

        Çikolatalı ganaj için kremayı kaynama derecesine gelene kadar ısıtın.İçerisine çikolatayı ilave edin. Karıştırın. Buzdolabında 4 saat, tercihen bir gece soğutun. Dışarı çıkartıp tekrar hafif çırpın. Cupcakelerin üzerine servise yakın esnada sıkma torbası ile sıkıp bütün fındık ile süsleyin.

        Mandalinalı krema için tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sıcakken keklerin üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın.

       Afiyet olsun.

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA