ŞEKER HAMURLU PORSİYONLUK PASTALAR

                                       
               Porsiyonluk pastaların hem ikramı kolay, hem de görünüşü çok göz alıcı oluyor.
               Biz bu pastacıkları Zenker kek kalıbında pişirdik ama dilerseniz pandispanyayı tepside pişirerek yuvarlak kalıplarla da kesebilirsiniz.

               Aşağıda kullandığımız kalıbın resmini görebilirsiniz.

 
 
           MALZEMELER ve YAPILIŞI:
           Pasta için:
 
           Klasik pandispanyamızı hazırlıyoruz. Yukarıda gördüğümüz kalıpların 1/3 ünü dolduracak şekilde paylaştırıyoruz. Yada tepsiye döküp, yuvarlaklar kesiyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz.
 
          Krema için:
 
         200 ml kremayı sertleşene kadar çırpın. 5 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edin. 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ve 200 gr labne peyniri ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
 
         Yuvarlak pandispanyaları süt yada meyvesuyu ile ıslatın. Aralarına kremayı yuvarlak bır katman olacak şekilde sıkın.Diğer yuvarlağı üzerine kapatın. Üstlerine erimiş çikolata sürüp, şeker hamuru ile kaplayın. Şeker hamuru ile kaplamadan önce üzerine krem şantide sürebilirsiniz. Ancak bu durumda şeker hamurunun erimemesi için fazla bekletmeden servis yapmanız gerekir.
 
          Afiyet olsun.
  
  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA