SALÇALI ŞEHRİYE ÇORBASI

Aniden gelen akşam yemeği misafirleriniz için pratik bir çorba tarifimiz var bugün.

Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı et veya kemik suyu
- 4 su bardağı su
- tuz
- karabiber

Tenceremize zeytinyağı ve tereyağ koyup eritiyoruz. Üzerine unu ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz ve salçayı ilave ediyoruz. Kokusu çıkana kadar salçayıda kavurduktan sonra devamlı karıştırarak çorbamızın suyunu ilave ediyoruz. Bu aşamada çorbamızın topaklanmaması için suyu azar azar ilave ederek inceltme işlemi yapmalıyız. Daha sonra kemik suyumuzu ilave ediyoruz. Kayanayana kadar karıştırıyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra içerisine şehriyeleri, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbamızı pişiriyoruz. Arzuya göre çorbanıza şehriye ilavesi sırasında  ince kıyılmış biber ve maydanoz ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA