MUZLU MOZAİK PASTA
Mozaik pastayı kim sevmez ki...
Bu tarif alışıldık lezzette farklılık arayanlar için...
Bir de yumurtasız...
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı antep fıstığı
2 yemek kaşığı kakao
100 gr. eritilmiş çikolata
2 paket petibör bisküvi
2 muz
Yapılışı:
Çikolata hariç tüm malzemeleri ocağa alarak şeker eriyene kadar pişirin. Mikrodalgada yada benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. İsterseniz çikolatalı fındık kremalarından da ekleyebilirsiniz. Bu durumda şekerini biraz daha azaltabilirsiniz. Üzerine petibör bisküvileri ufalayıp, bütünleşene kadar yoğurun. Yağlı kağıdın üzerinde dikdörtgen biçimde açıp, ortasına muzu yerleştirin. Piramit biçiminde kenarlarından ortaya doğru sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu tarif alışıldık lezzette farklılık arayanlar için...
Bir de yumurtasız...
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı antep fıstığı
2 yemek kaşığı kakao
100 gr. eritilmiş çikolata
2 paket petibör bisküvi
2 muz
Yapılışı:
Çikolata hariç tüm malzemeleri ocağa alarak şeker eriyene kadar pişirin. Mikrodalgada yada benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. İsterseniz çikolatalı fındık kremalarından da ekleyebilirsiniz. Bu durumda şekerini biraz daha azaltabilirsiniz. Üzerine petibör bisküvileri ufalayıp, bütünleşene kadar yoğurun. Yağlı kağıdın üzerinde dikdörtgen biçimde açıp, ortasına muzu yerleştirin. Piramit biçiminde kenarlarından ortaya doğru sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder