FELLAH KÖFTESİ

 
                  Büyük bir keyifle yediğimiz bu köftenin en büyük endişesi dağılmadan pişirmektir. Resimlerde görüldüğü üzere kullandığımız malzeme ve ölçülerle biz pişirirken bir dağılma yaşamadık.
 
                   Malzemeler:
 
                   1,5 su bardağı köftelik bulgur
                   1,5 su bardağı kaynar su
                   3 tatlı kaşığı un
                   1 yumurta
                   kimyon, tuz, karabiber
                   sarımsak
                   yoğurt
                   kırmızı biber, nane
                   1 yemek kaşığı tereyağ
 
                  Yapılışı:
 
                  Bulgurların üzerine kaynar suyu döküp kabarana kadar bekleyin.İçine yumurta, un ve baharatları ilave edip (püf noktası burası) hamur sakız gibi olana kadar yoğurun. Elinizde yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın.


                  Tuz ilave ettiğiniz kaynar suda köfteler yüzeye çıkana kadar haşlayın.Süzgeçle servis tabağına alın.

 
                Sarımsağı ezerek yoğurtla karıştırın. Yoğurdu haşladıgınız köftelerin suyundan iki kepçe alarak inceltin. Köftelerin üzerine döküp, tereyağı, kırmızıbiber ve nane ile ılık servis yapın.
 
               Afiyet olsun.


  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA