ÇİKOLATALI VE MEYVELİ TEPSİ PASTALARI


                  Eğer uzak bir yere misafirliğe gidecekseniz ve ev yapımı bir şeyler götürmek istiyorsanız bu pastalar tam da size göre....
 
 
                 Oldukça kalabalık olduğumuz davetlerden birisinde ikram edilen bu pastalar alüminyum tepside yerlerine ulaştıklarından hiç bozulmadı ve sunumları gayet hoş oldu.
 
                 Aynı alüminyum tepside pandispanya ya da keklerini pişiriyorsunuz. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp strech filmi yerleştirerek keki tekrar kalıba alıyorsunuz.
 
                 Pandispanya için klasik pandispanya tarifimize bakabilirsiniz.
 
Kek için malzemeler:

2 su bardağı un
1/2 su bardağı badem unu
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
kabartma tozu, vanilya

Yapılışı:
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır. Islak ve kuru malzemeler eklenir. Kalıba dökülür. 175 derecelik fırında 40-50 dk. pişirilir.

 Meyveli pastanın kreması için malzemeler ve yapılışı:

1 paket pişmeyen puding ve 1 paket krem şanti 2 su bardağı sütle çırpılır.
1 yemek kaşığı jelatin 1/4 su bardağı su ile banmari usulü eritilir.
1 paket (200gr) krema 4 yemek kaşığı pudra şekeri ile sertleşinceye kadar çırpılır. Krem şanti karışımına ilave edilir. 200 gr süzme yoğurt yada labne peynir ilave edilir. Son olarak jelatin eklenip bekletmeden meyve suyu ile ıslatılmış pasta kekinin üzeirne dökülür. Üstü istenen meyve ile süslenir. Tercihen 1 gece bekletip servis yapılır.

Çikolatalı pastanın kreması için malzemeler ve yapılışı:

1 paket pişmeyen çikolatalı puding ve 1 paket krem şanti 2 su bardağı sütle çırpılır.
2 paket (160gr) en koyu çikolata banmari usulü eritilir.
1 paket (200gr) krema 4 yemek kaşığı pudra şekeri ile sertleşinceye kadar çırpılır. Krem şanti karışımına ilave edilir. 200 gr süzme yoğurt yada labne peynir ilave edilir. Son olarak eriyen çikolata eklenip bekletmeden süt ile ıslatılmış pasta kekinin üzeirne dökülür. Üstü fındık ve hindistan cevizi ile (resim kremanın kıvamının görülmesi için hindistan cevizinden önce çekildi) süslenir. Tercihen 1 gece bekletip servis yapılır.

           Afiyet olsun.

DMCA.com 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA