BÖĞÜRTLENLİ CUP CAKE


          Cici kızımızın bebek mevlüdü menüsünde bu cup cakeler enfes görünüyordu. Aslında üzerine süsleme esnasında birer böğürtlen konulacaktı ama unutulunca bu sefer bonibonla yetinmek zorunda kaldık.

           20-24 adet cup cake için

MALZEMELER:
Kek için:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kürdanın ucu ile jel kırmızı gıda boyası
 
Krema için:
 
  1 paket orman meyveli krem şanti
  1 paket çilekli pişmeyen puding
  2 su bardağı süt
  Süslemek için böğürtlen yada şekerleme

           Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ilave edin. Kuru malzemeleri ayrı karıştırıp eleyin. Cupların 2/3 ünü doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dk.pişirin.
 
          
         Sütün içerisine puding ve krem şantiyi ilave edip katılaşana kadar çırpın. Krema torbasıyla soğuyan keklerin üzerine sıkıp böğürtlen yada şekerleme ile süsleyin.
 
         Afiyet olsun.







 
 
  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA