BÖĞÜRTLENLİ CUP CAKE
Cici kızımızın bebek mevlüdü menüsünde bu cup cakeler enfes görünüyordu. Aslında üzerine süsleme esnasında birer böğürtlen konulacaktı ama unutulunca bu sefer bonibonla yetinmek zorunda kaldık.
20-24 adet cup cake için
MALZEMELER:
Kek için:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kürdanın ucu ile jel kırmızı gıda boyası
Krema için:
1 paket orman meyveli krem şanti
1 paket çilekli pişmeyen puding
2 su bardağı süt
Süslemek için böğürtlen yada şekerleme
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ilave edin. Kuru malzemeleri ayrı karıştırıp eleyin. Cupların 2/3 ünü doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dk.pişirin.
Sütün içerisine puding ve krem şantiyi ilave edip katılaşana kadar çırpın. Krema torbasıyla soğuyan keklerin üzerine sıkıp böğürtlen yada şekerleme ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder