BAMYA KIZARTMASI

         Hiç aklımıza gelmezdi bildiğimiz bamyanın böyle alternatif bir lezzete dönüşeceği...

         Pazarda gördüğümüz kocaman sultani bamyalar "Bamya kızartması yapıyorlar" "Daha önce hiç yemedim" "Denesek mi acaba?" nidaları eşliğinde eve geldi ve ortaya biber kızartmasını andıran ama tek yemek olarakta yenilebilecek bu yemek çıktı.

          Bamya kızartması için farklı tarifler var. Kimisi bizim yaptığımız sarımsaklı domates sosunu, kimisi sarımsaklı yoğurtla servisi, kimi de bamyaları karnıbahar kızartması yaparken kullandığımız yumurtalı unlu bır karışımla kızartmayı tercih ediyor. Havaların halen sıcak olduğu nu günlerde biz üzerine domates sosu döktük ve yoğurt eşliğinde servis yaptık.

          Kanımızca sos pişirildikten sonra bamyalar içerisine atılır ve 5-10 dakika kısık ateşte özleştirilirse sonuç daha mükemmel olacaktır.



MALZEMELER:

1/2 kg iri sultani bamya
1/2 kg doğranmış domates
2-3 diş sarımsak
yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
tuz arzuya göre pulbiber

YAPILIŞI:

      Bamyaların tepesi soyulur. Limonlu suda bekletilir. Bol yağda kızartılır. Diğer tarafta domatesler sıvıyağ, tuz ve sarımsakla pişirilir. Bamyaların üzerine dökülür. Yoğurtla servis yapılır.
 
       Afiyet olsun. 


 

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA