ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

 
       Her evin baş tacı bayram sofralarının şahıdır zeytinyağlı yaprak sarması...
 
       Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya her evinde farklı bir sarma tarifi vardır. Bizde yaprak sarma yaparken biraz acılı ve fıstıksız, üzümsüz, azıcık da salçalı bir sarma yapıyoruz. Önemli olan incecik bir yaprağınızın olması. Biraz dikkat biraz özenle bizce herkes sarma sarabilir...
 
        Malzemeler:
        400 gr yaprak
        2 bardak pirinç (biz normal pirinçten yapıyoruz)
        3 soğan
        1 su bardağı sıvıyağ
        2 yemek kaşığı biber salçası
        tuz, karabiber, pulbiber, kekik, nane
        1/4 demet incecik kıyılmış maydanoz

        Yapılışı:

        Soğanı küp küp doğrayıp, siviyağda kavurun. Pirinçleri ilave edin ve kavurun .Salçayı ekleyin. Baharatları ekleyin. Üstüne çıkacak kadar su ilave edin(1,5 su bardağı kadar). Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, maydanozları ekleyin.

       Yapraklarınız salamura ise sıcak suda 5 dakika bekletip süzün. Taze yaprak ise 1-2 dakika kaynar suda haşlayın. İç malzemesini tıka basa olmayacak şekilde doldurup sarın. Yayvan bir tencerenin dibini yaprakla döşeyip, üzerine dolmaları sıkıca yerleştirin.Üzerine limon dilimleri ilave edin.

 
         Tüm yapraklar bittiğinde 1/2 limonu 1/2 su bardağı sıvıyağla karıştırıp dökün. Dolmaların üstünü örtecek kadar su ilave edip, çok kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar pişirin. 
 
          Limonla ılık servis yapın.
 
          Afiyet olsun.

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA