PUDİNG DOLGULU KEK

             Uzun zamandır denemek istediğimiz lezzetlerden birisiydi bu kek. Bir çok farklı tarifi var. Biz standart kakaolu kekimiz ve muzlu pudingle denedik. Tadı harikaydı. Pasta kadar ağır değil ve sade kekten de çok şatafatlı görünüyor. Yemek üzerine yada kahve ile harika gidiyor.
 
          Malzemeler:
          Kek İçin(ölçüler büyük borcam tepsi içindir):
          3 yumurta
          1,5 su bardağı şeker
          1,5 su bardağı sıvıyağ
          1,5 su bardağı süt
          1 paket kakao
          1 paket vanilya
          1 paket kabartma tozu
          3,5 su bardağı un
 
          Dolgusu için:
          1 litre süt
          2 paket muzlu puding
          Süslemek için:
          1/2 su bardağı fındık kırığı
 

 
          Yapılışı:
          Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyin. Kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırıp ilave edin. Yağlanmış tepsiye döküp, 175 derecelik fırında 45 150 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
 
           Tarifteki gibi pudingi pişirin.Kek fazla soğumadan resimdeki gibi delikler açın. Daha sonra bu delikleri ve üstünü pudingle kaplayın. Fındık kırığı serpip, dolapta 2-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
          Afiyet olsun.    


  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA