TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ




         Hem göze hem mideye hitap eden bu tatlının bir tarifini de biz verelim dedik. Sıcak yaz günlerinde şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih ediyoruz. Ama bu tatlıda iki lezzeti bir araya getiriyoruz. Sonuç mu? Bizce harika...
 
          Malzemeler:
 
         250 gr tel kadayıf (biz bu muhallebi için satılan paket kadayıflardan kullandık)
         100 gr iri kıyılmış ceviz
         3 yemek kaşığı şeker
         1 litre süt
         1 bardak toz şeker
         1 bardak un
         150 gr margarin yada tereyağ
         1 paket vanilya
         Arzuya göre 1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli
 
         Yapılışı
 
          50 gr yağı eritip, kadayıfları ilave edin. Rengi karamelleşinceye kadar kavurun. Üzerine şekeri ilave edip, şekeri yakmadan eritin(isterseniz pudra şekeri kullanabilirsiniz, bu durumda ölçü 2 yemek kaşığı olacaktır). Son olarak cevizleri ilave ederek 1-2 dakika kavurup ocaktan alın.
   



          Tavukgöğsü için kalan margarini eriterek unu kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ve şekeri ilave edin. Kaynayıp koyulaşıncaya  kadar pişirin.Vanilya ve isterseniz damla sakızını ilave edip, altını kapatın. Mikserle özleşip uzayana kadar 5-10 dakika çırpın.
     Kadayıfın yarısını tepsinin altına serin. Üzerine muhallebiyi ilave edip, kalan kadayıfı ekleyin. Buzdolabında 2-4 saat dinlendirip servis yapın.
         






  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA