TALAŞ BÖREĞİ
Böreklerden devam ediyoruz. Bu gün menümüzde yanında 1 bardak ayran ile başlıbaşına yemek olarak servis edilebilecek lezzetli bir tarif olan talaş böreği var.
Malzemeler
5 adet yufka
100 gr margarin
1 su bardağı süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı için
250 gr sotelik et
1 kavanoz garnitür
1 büyük soğan
3-5 sivri biber
2 domates rendesi yada 1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı:
Soğanı sıvı yağda kavurup, doğradığımız biber ve etleri ilave edelim. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Üzerine domatesi ve tuzu ilave edelim. 5 dakika pişirip altını kapatalım. Ilınınca garnitürle karıştıralım. İsterseniz 1 havuç ve 1 patatesi küçük küpler halinde doğrayıp 1 bardak bezelye ile tuzlu suda haşlayarak kendi garnitürünüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Yufkanın birini serip, üzerini erittiğimiz margarin, süt ve yumurta karışımı ile ıslatalım. Diğer yufkayı üzerine yayıp, dörde bölelim. Her bir parçanın kenarlarını kare olacak şekilde içeri doğru katlayalım. Ortasına hazırladığımız harçtan bolca koyup, kenarlarını zarf olacak şekilde içe doğru katlayalım. Katlı tarafı altta olacak şekilde tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim.175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder