PASTIRMALI KURU FASULYE
Vazgeçilmez ramazan lezzeti pastırmanın kuru fasulye ile olan uyumunu her zaman çok sevmişizdir. Bugün sizler için klasik ama çok sevilen pastırmalı kuru fasulye tarifini vereceğiz.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
7 dilim pastırma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
1 adet küçük kırmızı biber
1 büyük diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları zeytinyağını koyduğumuz tencerede güzelce kavuruyoruz.
pembeleşen soğanların üzerine doğradımız pastırma ve biberleri ilave edip 2 dakika kadar soteliyoruz. Üzerine salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurduktuktan sonra fasulyemizi ve sarımsakları ilave ediyoruz. Yemeğimizi karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar suyunu ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ilave ettiğimiz yemeğimizi biberler ve soğanlar pişip yemeğimiz hafif helmeleninceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
7 dilim pastırma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
1 adet küçük kırmızı biber
1 büyük diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su
Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları zeytinyağını koyduğumuz tencerede güzelce kavuruyoruz.
pembeleşen soğanların üzerine doğradımız pastırma ve biberleri ilave edip 2 dakika kadar soteliyoruz. Üzerine salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurduktuktan sonra fasulyemizi ve sarımsakları ilave ediyoruz. Yemeğimizi karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar suyunu ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ilave ettiğimiz yemeğimizi biberler ve soğanlar pişip yemeğimiz hafif helmeleninceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder