MANGOLU PASTA
Yaz ayları için ideal, lezzetli ve hafif bir pasta arıyorsanız bu lezzet tam size göre... En önemli ipucu ise mutlaka olgun mango kullanmanız gerekiyor.
Malzemeler:
Pandispanya için:
5 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
Krema için:
2 paket krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 mango
1 paket limonlu (tercihen) toz jöle (yarısı sos için kullanılacak)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıcak su (1/3 i sos için kullanılacak)
Sos için:
1 mango
2 yemek kaşığı şeker
Pandispanya için yumurta akları 2 kahve fincanı şeker ve bir fiske tuzla kabarana kadar çırpılır. Kaşıktan dökülmemesi gerekiyor. Yumurta sarıları ayrı yerde 2 kahve fincanı şeker ve 2-3 kaşık sıcak suyla beyazlayana kadar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya yumurta sarılarının üzerine elenir. 1-2 dakika çırpılır. Son olarak yumurta beyazları spatula ile hamura sönmeden yedirilir. Yağsız kalıpta 175 derecede 30-35 dakika pişirilir. Soğuyana kadar fırının kapağı açılmaz. Kalıptan çıkarılır.Kenarları çok hafif traşlanır. Üçe bölünür. Bir katı tekrar kalıba yerleştirilir.Şekerli su ile ıslatılır.
Krema için mangolar blendırda çekilir. 4 yemek kaşığı toz şekerle pişirilir. Soğutulur. Krema pudra şekeri ile katılaşana kadar çırpılır. Süt ile krem şantide katılaşana kadar çırpılır. Kremaya eklenir. Jölenin yarısı 2/3 su bardağı sıcak su ile eritilir. Bekletilmeden mangolara eklenir. Karışım kremaya ilave edilir. Kalıba yerleştirilen kekin üzerine kremanın1/3 ü dökülür.İkinci ve 3. katlarda en üstte krema olacak şekilde kalıba konur.
Sos için 1 mango blendırda çekilip, 2 yemek kaşığı şekerle pişirilir. Kalan jöle 1/3 sıcak su ile eritilip mangolara ilave edilir. Ilık hale gelince alttaki kremayı eritmemeye çalışarak pastanın yüzeyi sos ile kaplanır. En az 4-5 saat tercihen 1 gün bekletilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder