MAKARNALI BÖREK (YALANCI SU BÖREĞİ)


             Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir börekler...


          Tabiki yufkaları tel tel birbirinden ayrılmış, peynirle harmanlanmış, tereyağıyla tadına tat katılmış ev yapımı su böreğinin yerini tutamaz bu börek. adı üstünde yalancı su böreği... Ama hem değişik, hem görünüşü görkemli hem de yapımı ile fazla uğraşmayacağınız bir börek arıyorsanız bu lezzet tam size göre. Malzemeler büyük boy, yuvarlak fırın tepsisi için...                         


   Malzemeler:

   2 yufka
   1 paket fiyonk makarna
   250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
   200 gr beyaz peynir
   1/2 demet maydanoz
   1,5 su bardağı süt
   1 su bardağı sıvıyağ
   2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
   tuz

  Yapılışı:
         
          Makarnaları 1 kaşık sıvıyağ ve tuz eklenmiş kaynar suda 10 dakika haşlayalım.Soğuk sudan geçirip süzelim.Yufkanın birini yağladığımız tepsinin üzerine kenarları dışarıda kalacak şekilde serelim. Yağ, süt, tuz ve yumurtayı çırpalım. Kaşar peyniri ekleyelim.Makarnanın yarısını dökelim. Üzerine kaşarlı harcın yarısını ekleyip hafifçe birbirine karıştıralım. Maydanozla karıştırıp ufaladığımız beyaz peyniri serpiştirelim. Kalan makarnaları ve iç harcı döküp yine hafifçe karıştıralım. Diğer yufkamızı serelim. Dışta kalan kenarları içe katlayalım. Yumurta sarısı sürelim 175 derecelik fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
         Afiyet olsun.

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA