KAYISI MARMELATLI MİNİ TARTLAR
Kayısının muhteşem tadını her ısırıkta alabildiğiniz bu mini tartlar yaz keyfi ile kaplı bir mutluluk gibi geldi bize...
Çiçekli kurabiye kalıbıyla kesilerek muffin kalıplarında pişirdiğimiz tartları fazla yumuşamamaları için servise yakın zamanda ev yapımı bademli kayısı marmeladı ve krem şanti ile süsleyerek servis yaptık. İnanıyoruz ki yanına bir top dondurma ile muhteşem olacak.
Malzemeler:
Hamuru için;
125 gr tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1/4 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 su bardağı kayısı marmeladı
1,2 paket krem şanti
1,2 su bardağı süt
Damla çikolata, fındık, v.s.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılıp oklava yardımıyla ince açılır. Çiçek şeklinde kurabiye kalıpları ile kesilip, muffin tepsisine yerleştirilir. Kabarmaması için içerisine nohut konulur. 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Çıkarıp soğutulur. Yumuşamaması için servise yakın zamanda içleri marmelat ile doldurulur.Krem şanti ve damla çikolata ile süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder