FIRINDA KAŞAR PEYNİRLİ PATLICAN OTURTMA
Evdeki mini boy postan patlıcanlarından ne yapsak derken bu güzel yemek aklımıza geldi. Birçok yemek sitesinde görebileceğiniz bu tarif üzerine kaşar dilimiyle enfes bir lezzete dönüşüyor.
Malzemeler:
- 4 adet mini bostan patlıcanı
- 250 gr yağsız kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Su
Üzeri için
- Kaşar Peyniri
Patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra 2 cm kalınlığında dilimler olacak şekilde dilimliyoruz. Tost makinesini fırça ile yağlayıp patlıcanlarımızı diziyoruz. Patlıcanların üzerini de yağlayıp tost makinesinde üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz. Diğer tarafta küçük doğranmış kuşbaşı etlerimizi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağı, zeytinyağı ve küçük küçük doğranmış soğanları ilave ediyoruz. soğanlar pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Daha sonra biberleri ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz. Üzerine salçayı ilave ediyoruz. Salça kavrulduktan sonra yemeğimize su ilave ederek etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Biz bu yemeği yaparken önceden kavurup dondurucuya koyduğumuz etleri kullandık böylece yemeği hazırlama süresi oldukça kısaldı.
Pişen et sotemize tuz, karabiber ve kekik ilavesi ile lezzetlendirdikten sonra patlıcanlarımızın üzerine dolu dolu 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz. 1 çay bardağı suyu tepsiye döküyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp tepsimizi fırına veriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30-40 dakika kadar yemeğimizi pişiriyoruz. Daha sonra folyoyu çıkartıp 10-15 dakika daha fırınlıyoruz. Servis yapmadan önce üzerlerine kaşar peyniri dilimleri koyup peynirler kızarınca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder