FİL KURABİYE
Bu haftasonunun etkinliği Fil Kurabiye idi. Meraklı Minik Dergisinin bu ayki sayısında yer alan tarifi biz birazcık değiştirdik. Ortaya hem yapımı hem yemesi eğlenceli bu kurabiyeler çıktı.
Malzemeler:
1,25 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı kakao
0,5 çay bardağı bal
0,5 çay bardağı pudra şekeri (Pudra şekerini kendi arzunuza göre ayarlamanızı tavsiye ederiz)
Oldukça basit olan bu kurabiye için öncelikle kakao hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz. İyice yoğurarak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıyoruz ve kakao ile bu parçayı karıştırıyoruz. Diğer hamuru merdane yardımı ile yarım cm kadar açıyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile önce yuvarlaklar çıkararak fillerimizin kulaklarını oluşturuyoruz. Sonra yine bardak yardımı ile yarım ay şeklinde fillerimizin kulaklarını yapıyoruz. En son kalan hamurlara fotoğraftaki gibi şekil verip hortumları oluşturuyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine önce kafa olarak şekil verdiğimiz yuvarlak hamurları koyuyoruz. Yanlarına kulakları yapıştırıyoruz. Daha sonra kakaolu hamurdan minik parçalar kopararak gözleri ve şekil verdiğimiz hortumları yerleştiriyoruz. 170 derece önceden ısınmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli zaman geçirerek hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeleri soğuduktan sonra limonata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder