ETLİ SEBZE ÇORBASI
Malum Ramazan çorbasız olmuyor. Sık sık değişik çorbalar deniyoruz bu Ramazan. Bu çorbada evdeki kalan malzemelerle ve deneme yanılma yöntemiyle ortaya çıktı. Lezzeti inanılmazdı.
Malzemeler:
150-200 gr. kuşbaşı et (eğer etiniz yağlı ise ilave yağ eklemenize gerek yok)
1 patates
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 yeşil biber
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Eti küçük doğrayın. Düdüklüde haşlayıp, kevgirle alın. Et suyunun içerisine zar şeklinde doğradığınız sebzeleri ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri sebzelere ilave edin. Limon suyu, dövülmüş sarımsak, yumurta sarı ve unu çırpın. Hazırladığınız sosu çorbanın suyu ile terbiyeleyin. Bir taşım kaynatın. Eğer etiniz yağsız ise 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp çorbaya ilave edin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder