KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN



              Mübarek kandillerin olmazsa olmazıdır kavrulan helvalar ve dökülen lokmalar...

              Un Helvası

              Malzemeler:
 
              2 su bardağı un
              1/5 su bardağı şeker
              250 gr tereyağ/margarin
              1,5 su bardağı su
              Süslemek için ceviz

             Yapılışı:

              Yağ eritilir. Un katılır ve arzu edilen renge ulaşana kadar başından hiç ayrılmadan kavrulur. Diğer yanda su şekerin içerisinde eritilerek şerbet haline getirilir. Un kavrulunca şerbetin tamamı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılır. İster sıcak olarak tabaklarda, isterse tepsiye dökülüp soğuyunca dilimlenerek cevizle servis edilir.

              Afiyet olsun, Kandiliniz Mübarek Olsun...

  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA