PATLICANLI BÖREK


            Yapılışı çok kolay olan ve patlıcan sevmeyenlerin bile afiyetle yediği bu böreğin lezzetinin artması için bir kaç püf noktası var. Öncelikle börek için kullanılan yufkanın mümkün olduğunca kuru olması gerekiyor. Eğer yufkanız çok tazeyse açıp bir iki saat bekletmenizi öneririz. İkinci olarak hamurun ince dökülmesi gerekiyor. Son olarak da fırınınızın altının ve üstünün eşit derecede kızartması gerekiyor. Aksi takdirde hamur tadı olmamasına rağmen içerisindeki malzemeler nedeniyle böreğin hamurumsu bir görüntüsü oluyor.

             Malzemeler:
           2 yufka
           1 su bardağı süt
           1 su bardağı közlenmiş patlıcan
           1/2 su bardağı sıvıyağ
           1 yumurta
           1/2 demet maydanoz
           1i5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
           Tuz

            Yapılışı:

         Süt, sıvıyağ, yumurta, çırpılır. İçerisine küçük küçük doğranmış yufkalar, patlıcan, maydanoz ve peynirin yarısı ilave edilir. İnce bir kat olacak şekilde tepsiye dökülür. Üzerine kaşar peynir rendesi serpilir. 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.

        Afiyet olsun.
  
            
  DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA