DAMALI PASTA


        Davet sofralarımızda severek ikram ettiğimiz hem göze hem de damağa hitap eden bu pastanın yapımı zorlu gibi gözükse de aslında bir kaç püf noktası bu lezzete çarçabuk ulaşmanızı sağlıyor.



     
                    Önemli olan iki renkteki pandispanyayı resimde görüldüğü şekilde birbirinin içerisine geçirerek 4 kat pasta tabanı elde etmek ve bunları bir beyaz ve bir siyah olarak yerleştirmek...

              Pastanın özelliğini kaybetmemesi için ara katlarda kullanılan kremanın ince olması gerekiyor. Biz lezzeti arttırmak için krema ve çikolata ile hazırladığımız ganajı kullanıyoruz. orta katı ince dövülmüş fındık, ceviz, v.s. ile tatlandırıyoruz ve pastayı kremayla kaplamadan önce aynı ganajla sıvıyoruz. Etrafını krem şanti ve fındık kırığı ile kaplıyoruz.


            Afıyet olsun...

DMCA.com

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA