PORTAKALLI CHEESCAKE
Daha önce de söylediğimiz gibi bizim ailede pişirilmeyen peynirli kremadan yapılan cheescakeler daha çok tercih ediliyor.
Bu sefer menümüzde portakallı cheescake var.
Cheescake yapmak için aceleniz varsa Dr. Oetkerin cheescake yap kreması tam size göre, eğer vaktim bol derseniz malzemeler ve tarif aşağıda;
Malzemeler:
Taban İçin;
300 gr. yulaflı bisküvi, 50 gr. tereyağı, yarım bardak süt
Peynirli Krema İçin:
400 ml krema, 400 gr. labne, 2 paket krem şanti, 2 çay bardağı süt, 8 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı jelatin, yarım çay bardağı su
Portakallı Krema İçin:
a) 200 ml portakal suyu, 50 ml su, 1 paket tart jölesi
b) 1,5 su bardağı taze portakal suyu, 3,4 su bardağı şeker,2 yemek kaşığı nişasta, 1portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Bisküvileri un haline getirip, tereyağ ve sütle karıştırın. İsterseniz arzuya göre tabana toz haline getirilmiş badem, fındık, vs. ekleyebilirsiniz. 26 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına döşeyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5-10 dk pişirin.
Kremayı pudra şekeriyle çırpın. Krem şantiyi sütle hazırlayın. Jelatinleri suyla benmari usulü eritin.
Peynirle beraber tüm malzemeleri karıştırın. Tabanın üstünü kaplayın. Buzdolabında en az iki saat tercihen bir gece bekletin.
Üst kremasını iki şekilde hazırlayabilirsiniz. Hazır portakal suyuyla tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayabilirsiniz. Ya da ikinci tarifte yer alan nişastayı suyla açıp, tüm malzemeleri karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Karıştırarak biraz soğutup beyaz kremanın üzerine dökün. 1 saat sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder