BUKET PASTA
Misafire giderken bir buket çiçek götürmeyi kim sevmez ki? Peki bu muhteşem çiçeği yemeyi kim istemez. Kız kardeşimizin daveti için hazırlanan bu pastanın içi de en az dışı kadar sürprizli...
Kek katları ve muhteşem damla sakızlı muhallebi ile hazırladığımız saksıyı toprak gibi görünmesi için son olarak kakaolu kremalı bisküvi ile kapladık ve üzerine nefis gerberalar, papatyalar ve kartaneleri yerleştirdik. Dışını da bir buket gibi süsleyince hiç kimse masanın üzerindeki çiçeğin menünün bir parçası olduğunu anlamadı...
Malzemeler:
* Herhangi bir pasta keki (kakaolu olması tercihimiz)
* 1 litre süt
* 2 tepeleme çorba kaşığı un
* 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1 çorba kaşığı damla sakızı reçeli
* 50 gr kadar kaymak ( biz doğal süt kullanıyoruz ve kaynatınca kaymağını tatlılarda kullanmak üzere mutlaka ayırıyoruz)
* 8 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket kakaolu kremalı bisküvi
Yapılışı:
Kullanacağınız saksının ebadına göre kek katları dilimlenir.
Muhallebi tüm malzemeler karıştırılarak pişirilip, mikserle bir kaç dakika çırpılır.
Sütle ıslatılmış kek katları ve muhallebi olmak üzere saksı dolana kadar yerleştirilir.
Saksının en üstü robotta çekilmiş kakaolu kremalı bisküvi ile kaplanır.
Biz çiçekleri yerleştirmek için özel tüpler kullandık ama muhtemelen çok fazla bekletmemek kaydıyla alüminyum folyo sarılarak çiçekler yerleştirilebilir.
Son olarak dışını uygun aksesuarlarla süsledik.
Muhteşem bir hediyeydi ve sahibini çok mutlu etti...
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder