TAM BUĞDAY EKMEĞİ TARİFİ (Fırında)

Uzun zamandır evde ekmek yapmaya niyetimiz vardı. Fırında yapılan bu tam buğday ekmeği çok lezzetli oldu ve yiyenlerden de tam not aldı.

Malzemeler:
- 4 su bardağı tam bugday unu
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.25 bardak ılık su
- 1 çay kaşığı tuz

Tarifi:
Buğday unumuzu eliyoruz. Elek üstünde kalan malzemeyi de mümkün olduğunca küçülterek elekten geçiriyoruz. Unumuzun ortasını açıp mayayı koyuyoruz. Üzerine sırasıyla şeker, tuz ve zeytinyağını koyarak  güzelce yoğuruyoruz. 15dk yoğurduktan sonra üzerine nemli bir be örterek sıcak bir ortamda en az 1saat (hamur yaklaşık 2 katına çıkacak kadar) mayalandırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ekmeğimizi şekil vererek yerleştiriyoruz. 1 saatte tepsi mayası için bekletiyoruz. Daha sonra 200 derecelik fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz, daha sonra ekmeğin içinin pişmesi için fırın sıcaklığını 170 dereceye getiriyoruz ve ekmeğimizin üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ekmeğimizin buharını alması için beze sarıp soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuduktan sonra keserek servis yapabilirsiniz. Sıcak sıcak yemek isterseniz, koparak yemeyi tercih edin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA