PANNA COTTA
İtalyan lezzetleri denince akla ilk gelen tatlılar arasında yer alır panna cotta.Karamelli, vişneli ya da çikolata soslu olarak servis edilebilen bu hafif ve lezzetli tatlının bizim evimizdeki gözde sosu ise böğürtlen. Vereceğimiz ölçülerle yaklaşık sekiz porsiyon tatlı elde ediliyor. Sıcak havalarda yanına kırmızı meyveli ya da damla sakızlı dondurma çok yakışıyor.
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- 400 ml. krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı toz jelatin
- 1 paket vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
Sütün içerisine jelatin konularak eriyene kadar ocakta ılıtılır. Diğer tarafta krema ve şeker eriyene kadar ısıtılır.Nişasta suyun içerisinde açılır. Karışımlar birbirine eklenir. Vanilya ilave edilip, muhallebiden biraz daha sulu kıvamda olacak şekilde pişirilir. Kaplara paylaştırılıp, kıvamını alması için 4-5 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir. Servis edileceği zaman tabağa ters çevrilip, böğürtlen sosu ve taze meyve ile süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder