BÖĞÜRTLENLİ CHEESCAKE
Bizim ailede pişirilmeyen peynirli kremadan yapılan cheescakeler daha çok tercih ediliyor.
Cheescake yapmak için aceleniz varsa Dr. Oetkerin cheescake yap kreması tam size göre, eğer vaktim bol derseniz malzemeler ve tarif aşağıda;
Malzemeler:
Taban İçin;
300 gr. yulaflı bisküvi, 50 gr. tereyağı, yarım bardak süt
Peynirli Krema İçin:
400 ml krema, 400 gr. labne, 2 paket krem şanti, 2 çay bardağı süt, 8 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı jelatin, yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Bisküvileri un haline getirip, tereyağ ve sütle karıştırın. İsterseniz arzuya göre tabana toz haline getirilmiş badem, fındık, vs. ekleyebilirsiniz. 26 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına döşeyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5-10 dk pişirin.
Kremayı pudra şekeriyle çırpın. Krem şantiyi sütle hazırlayın. Jelatinleri suyla benmari usulü eritin.
Peynirle beraber tüm malzemeleri karıştırın. Tabanın üstünü kaplayın. Buzdolabında en az iki saat bekletin.
Üstüne böğürtlenleri dizip tercihen kırmızı meyveli jöle ile kaplayın. Bir gece dolapta bekletip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder