Yumuşacık Peynirli Poğaça
Biz çocukluğumuzdan beri peynirli hamur işlerine bayılırız. Verecğimiz bu tarifle peyniri bol yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay ve fırından çıkar çıkmaz tükenebilecek bir lezzet.
Malzemeler:
3.5 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket dr. oetker instant maya
1.5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
200 gr beyaz peynir
Yapılışı:
Unumuzu derin bir kaba koyup ortasına mayayı şekeri ve tuzu ekliyoruz. Diğer tarafta tereyağı ve sıvı yağı sütle karıştırıp ılık olacak kadar ısıtıyoruz. Bu karışımı mayanın üzerine ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz tamamen toplanıp homojen bir kıvam alınca üzerini örterek vaktiniz varsa 1saat yoksa yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Mayanın etkisi ile dolaptan çıkardığımızda kabarmış olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Bu parçaları elimizde güzelce açarak ortalarına peynir koyup kapatıyoruz ve hafifçe yağladığımız tepsimize diziyoruz. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz. 5 dfakika önceden fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve ısınan fırına poğaçalarımızı atıyoruz. Üzerleri kızardığında poğaçalarımız hazır oluyor.
Püf Noktaları
- Kek, kurabiye ve poğaçalarınızda elenmiş un kullanmak daha güzel kabarmalarını sağlıyor.
- Ertesi güne kalan poğaçalarınızı üzerine folyo kapatarak ısıttığınızda ilk piştikleri gibi oluyorlar.
Yorumlar
Yorum Gönder