RENK AŞKI
Tatlıyı kendimiz uydurduğumuz için adını bulmakta biraz güç oldu. İsmini oğlum buldu.
"RENK AŞKI"
Tatlının aslında bir de beyaz katı var. Ancak bizim kaselerimiz almadı. Tarifini aşağıda vereceğiz.
Bu tatlının özelliği, çeşitli gıdalara alerjisi olanların yapabileceği alternatif tatlar içermesi...
Beyaz ve siyah katlarında süte alternatif olarak soya sütü, kakaoya alternatif olarak keçiboynuzu unu kullanıyoruz. Keçiboynuzlu muhallebinin tadı bence tahin pekmezi andırıyor. İlerleyen zamanlarda evde yapılmış badem sütü ve hindistancevizi sütü ile de denemelerimiz olacak. Turuncu katı balkabağı ile yaptık. İsterseniz portakal suyu ile de yapabilirsiniz. Üst katı vişne suyu ile hazırladık.
Kahverengi kat için malzemeler:
1/2 litre soya sütü, 2 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta, 50 gr keçiboynuzu unu, 1 dolu yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 2 çay bardağı şeker(keçiboynuzunun kendisi zaten tatlı olduğu için zevkinize göre şekeri azaltabilirsiniz)
Yapılışı: Su ve nişasta hariç tüm malzemeleri çırparak karıştırın. Orta ateşte koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. Bu esnada 2 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp, mikserle 2-3 dakika çırpın. Kalıplara boşaltın.
Turuncu kat için malzemeler:
250-300 gr. balkabağı, 2 çay bardağı şeker, 4 yemek kaşığı nişasta, 1 çubuk tarçın, 2 tane karanfil, 4 çay bardağı su
Yapılışı: Balkabağını şeker, tarçın, karanfil ve 1/2 çay bardağı su ile suyu bitene kadar kısık ateşte pişirin. Blender ile krema haline getirin. Nişastayı 4 çay bardağı su ile eritip, balkabağına katın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, kalıplara paylaştırın.
Kırmızı kat için malzemeler:
2 su bardağı vişne suyu, 3 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 1,5 su bardağı su
Yapılışı: Nişastayı suda eritip, vişne suyu ve şeker ile karıştırın. Jöle kıvamına gelene kadar pişirip, biraz soğutun. kalıplara paylaştırın.
Beyaz kat için malzemeler:
1/2 litre soya sütü, 1,5 çay bardağı şeker, 1 vanilya, 1/2 çay bardağı un, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı su, tercihen 50 gr kadar toz badem
Yapılışı: Unu biraz kavurup, süt, vanilya ve şekeri ekleyip pişirin. Koyulaşmaya başladığında 1 bardak suda erittiğiniz nişastayı ve toz bademi ekleyin. Bir taşım kaynatıp, mikserle 2-3 dakika çırpın, kalıplara paylaştırın.
Renk sıralamasını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Turuncu kat için malzemeler:
250-300 gr. balkabağı, 2 çay bardağı şeker, 4 yemek kaşığı nişasta, 1 çubuk tarçın, 2 tane karanfil, 4 çay bardağı su
Yapılışı: Balkabağını şeker, tarçın, karanfil ve 1/2 çay bardağı su ile suyu bitene kadar kısık ateşte pişirin. Blender ile krema haline getirin. Nişastayı 4 çay bardağı su ile eritip, balkabağına katın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, kalıplara paylaştırın.
Kırmızı kat için malzemeler:
2 su bardağı vişne suyu, 3 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 1,5 su bardağı su
Yapılışı: Nişastayı suda eritip, vişne suyu ve şeker ile karıştırın. Jöle kıvamına gelene kadar pişirip, biraz soğutun. kalıplara paylaştırın.
Beyaz kat için malzemeler:
1/2 litre soya sütü, 1,5 çay bardağı şeker, 1 vanilya, 1/2 çay bardağı un, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı su, tercihen 50 gr kadar toz badem
Yapılışı: Unu biraz kavurup, süt, vanilya ve şekeri ekleyip pişirin. Koyulaşmaya başladığında 1 bardak suda erittiğiniz nişastayı ve toz bademi ekleyin. Bir taşım kaynatıp, mikserle 2-3 dakika çırpın, kalıplara paylaştırın.
Renk sıralamasını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder