KAR GELİYOR, SICAK ÇORBALARA DEVAM...
ETLİ BUĞDAY ÇORBASI
Soğuk kış günlerini çorbasız düşünemiyorum asla...
Eskiye özlemin en yoğun yaşandığı zamanlardan biri kış günleri, hele de büyük şehirlerde...
Kimi zaman sobada kızarmış ekmeği arıyoruz, kimi zaman büyükannenin anlattığı hikayeleri
Ne kuzineler kaldı, ne portakal kabuklarını güzel koksun diye üstüne dizdiğimiz sobalar,
Olsun hala aile olmanın güzelliğine sahibiz,
Yarın kar geliyor, hem de cuma akşamı, patlatın mısırları, közleyin kestaneleri, toplayın küçükleri etrafınıza, çocukluğunuzun en muhteşem anılarını anlatın onlara...
Etli buğday çorbası için malzemeler:
* 150-200 gr haşlamalık dana eti
* 1 çay bardağı bir gece önceden ıslatılmış buğday
* 2 litre su
* 3 diş sarımsak
* 1 limonun suyu
* 1 yumurta sarısı
* 1 limonun suyu
* 1 yumurta sarısı
* sıvıyağ
* tuz, kırmızı biber
Yapılışı: Dana eti ve buğday, etler tel tel ayrılana kadar haşlanır. 1 yumurtanın sarısı, dövülmüş sarımsak ve limon suyu arzu edilen kıvama göre 1 yemek kaşığı un ilavesiyle çırpılır. Çorbanın suyu ile açılarak karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Diğer tarafta kırmızı biber sıvıyağda kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder