ISPANAKLI İSTİRİDYE BÖREĞİ

       

           Lezzeti de en az sunumu kadar etkileyici bir börek. genelde peynirli olarak yapılsa da biz  ıspanaklı yapmayı tercih ediyoruz. Her lokmada yufkanın çıtırlığı ve ıspanağın soğanlı lezzeti ağızda inanılmaz bir tat bırakıyor. 
        Malzemeler:
* 1 kg yıkanmış doğranmış ıspanak * 1 büyük soğan * sıvıyağ, tuz, karabiber
* 5 yufka* 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvıyağ *2 yumurta( birinin sarısı)
       Yapılışı:
       Soğan ve ıspanağı suyunu çekinceye kadar sıvıyağda kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
Her bir yufkayı dört parçaya bölün. Resimlerde görüldüğü gibi katlayın. Ortasına ıspanaklı harcı koyun, sarın. Ters çevirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı, arzuya göre çörekotu, susam, vb. serpin.180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KULELİ YAKAMOZ RESTAURANT

KİTEL (SİİRT İÇLİ KÖFTESİ)

BABAANNE KÖFTESİ VE FIRIN MAKARNA