ZEYTINYAĞLI ENGİNAR

Enginarın tam zamanı... Faydaları saymakla bitmiyor, halk arasında herkesin mevsiminde yaşı kadar yemesi gerektiği söylenen, çocukların pek sevmediği fiyatının da biraz bütçeleri zorladığı karaciğer dostu bu sebzenin faydalarına şöyle bir göz gezdirelim:
- Yüksek kolesterolü düşürmede yardımcıdır.
- Kabızlığı önler.
- Demir bakımından zengindir.
- Karaciğerin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.
- Enginar yaprağının idrar söktürücü etkisi vardır
- Reflü belirtilerini önemli oranda azaltabilir.
- Bulantı, kusma, şişkinlik, ve karın ağrısı gibi sindirime bağlı sorunların pek çoğuna iyi gelir.
Bir çok tarifi bulunan enginarın biz size bugün zeytinyağlı tarifini veriyoruz.
Malzemeler:
5 enginar (soyulmuş)
1 bardak bezelye
1 büyük soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 havuç
1 patates
1 limon
2 yemek kaşığı un
dereotu
sıvıyağ(zeytinyağı, ayçiçekyağı, fındıkyağı,vs.), tuz,
Yapılışı:

Un,tuz,sıvıyağ,1/2 limon suyu ve 1 bardak su karıştırılarak enginarların üzerine dökülür. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.


Enginarların üzerine garnitür eklenir. Kalan enginar suyundan, su enginarların altında kalacak şekilde 1/2 bardak gezdirilir.1/2 limon suyu sıkılır. 15-20 dakika pişirilir. Altı kapanınca üzerine dereotu serpilir. Serinleyınce servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Yorum Gönder