ZEYTINYAĞLI ENGİNAR

 
 



              Enginarın tam zamanı... Faydaları saymakla bitmiyor, halk arasında herkesin mevsiminde yaşı kadar yemesi gerektiği söylenen, çocukların pek sevmediği fiyatının da biraz bütçeleri zorladığı karaciğer dostu bu sebzenin faydalarına şöyle bir göz gezdirelim:

         - Yüksek kolesterolü düşürmede yardımcıdır.
         - Kabızlığı önler.
         - Demir bakımından zengindir.
         - Karaciğerin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.
         - Enginar yaprağının idrar söktürücü etkisi vardır
         - Reflü belirtilerini önemli oranda azaltabilir.
         - Bulantı, kusma, şişkinlik, ve karın ağrısı gibi sindirime bağlı sorunların pek çoğuna iyi gelir.

            Bir çok tarifi bulunan enginarın biz size bugün zeytinyağlı tarifini veriyoruz.

            Malzemeler:
            5 enginar (soyulmuş)
            1 bardak bezelye
            1 büyük soğan
            2 diş ezilmiş sarımsak
            1 havuç
            1 patates
            1 limon
            2 yemek kaşığı un
            dereotu
            sıvıyağ(zeytinyağı, ayçiçekyağı, fındıkyağı,vs.), tuz,

           Yapılışı:
    

       Un,tuz,sıvıyağ,1/2 limon suyu ve 1 bardak su karıştırılarak enginarların üzerine dökülür. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.

  
 
 
 
 
    Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsak sıvıyağda kavrulur. Küp küp doğranan patates,havuç,bezelye eklenir. 1/2 bardak su ilave edilerek sebzeler yumuşayana  kadar pişirelir.
 
 
 
 
 
 

   Enginarların üzerine garnitür eklenir. Kalan enginar suyundan, su enginarların altında kalacak şekilde 1/2 bardak gezdirilir.1/2 limon suyu sıkılır. 15-20 dakika pişirilir. Altı kapanınca üzerine dereotu serpilir. Serinleyınce servis yapılır.          
 
Afiyet olsun...
 
 
 
DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOSİSLİ ZEYTİNLİ BÖREK

YOĞURTLU YEŞİL FASULYE SALATASI

YOL ÜSTÜ LEZZET DURAĞI ERCİYES KÖFTECİSİ