SÜTSÜZ KREMALI KALPLİ PASTA

 
              Güzel kızımız için bir özel pasta daha...
              Her zamanki pandispanyamızı dikdörtgen kalıpta 1,5 oranında arttırarak pişirip kalp şeklinde kesiyoruz.
             
               Krema:
              1 lt soya sütü (badem, hindistancevizi,vb. kullanılabilir)
              1 su bardağı şeker
              1 su bardağı un
              2 yemek kaşığı nişasta
              1 vanilya
              Tüm malzemeleri çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin.  Üzerine toz halinde 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağı bisküvi kırığı (evde yapılmış), 5-6 tane marshmellow ilave edip soğutun.


               İkiye kestiğimiz pastaya kremanın yarısını serip muz dilimleriyle kaplayın. Kalan kremayı üzerine dökün.
 
                  Pastamızı en az bir kaç saat dinlendirip 2 ölçü olarak hazırladığımız marzipan hamurumuzla kaplıyoruz. Üzerini şeker hamurundan figürler ve çiçeklerle süsledik.

                   Afiyet olsun.


DMCA.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SOSİSLİ ZEYTİNLİ BÖREK

YOĞURTLU YEŞİL FASULYE SALATASI

YOL ÜSTÜ LEZZET DURAĞI ERCİYES KÖFTECİSİ