ARABALI KURABİYE
Biz bu kurabiyeleri yaparken çok eğlendik. Şeker hamuruyla çalışmak hem çok keyifli hem de görsel açıdan memnuniyet verici... Hazır tercih edebildiğiniz gibi değişik malzemelerden şeker hamurunu kendiniz yapmanızda mümkün. Biz lokumdan yapılan şeker hamurunu yada marzipanı tariflerimizde denemiştik.
Şeker hamurlu kurabiyelerde çok değişik kurabiye tarifleri var. İçine katacağiniz malzemelere de tamamen zevkinize göre karar verebilirsiniz. Bizim için olmazsa olmaz kurabiyenin mutlaka terayağlı olması ve çabuk yumuşamamsı için un karışımının bir bardağının nişasta olması.
Bir kaç ipucu:
175 derecelik fırında 10 dakika, sonrasında 150 derecede hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Şeker hamurunun bozulmaması için kuruyemiş vb. malzemeleri toz halinde ilave ediyoruz.
Şeker hamurunu kurabiyeye balla, birbirine suyla yapıştırıyoruz.
Kabartma tozu koymuyoruz.
Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Yorum Gönder